Betaine (Glycine)

Betaine najdeme také pod názvem Glycine nebo Trimethylglycine, derivuje se z rostlin (například z cukrové řepy) a jedná se o aminokyselinu. V kosmetických produktech funguje jako rozpouštědlo, pomáhá spojit a mísit ostatní složky přípravku. Přitahuje k sobě vlhkost, na pleť má tak zvlhčující účinky, uzamyká ji a podporuje její samohydratační schopnosti. Betaine je také zklidňující, protizánětlivý, protivráskový (snižuje jejich viditelnost) a mírní otoky. Pokožku chrání před podrážděním a je tak vhodný i na ty nejcitlivější typy. Díky jeho vyhlazujícím schopnostem najdeme betaine ve vlasové kosmetice, neboť je antistatický a vlasům dodává lesk a jemnost bez mastného nebo lepivého efektu.

Produkty, ve kterých Betaine (Glycine) najdete: