Cetearyl Alcohol

Cetearyl alcohol je derivát přírodního původu. Derivuje se z kokosového oleje (případně z palmového). Může být ovšem vyroben i synteticky. Patří mezi mastné alkoholy a skládá se z cetyl alcoholu a stearyl alcoholu. Nevyvolává alergické reakce, nedráždí a je tedy vhodný i na citlivou pokožku. Je komedogenní a nedoporučuje se na mastnější typ pleti.

Do kosmetických přípravků se přidává jako emulgátor a zahušťovadlo. Je jednou ze složek, které zapříčiňují pěnění produktu. Umožňuje ostatním složkám lepší vstřebatelnost do hlubších vrstev pleti. Pokožku zjemňuje, vyhlazuje a na povrchu vytváří cohranný film, čímž uzamyká její přirozenou hydrataci.

Produkty, ve kterých Cetearyl Alcohol najdete: