Disodium cocoyl glutamate

Disodium cocoyl glutamate je velmi mírná povrchově aktivní látka, vyráběná synteticky. V kosmetice se používá jako emulgátor (spojuje nemísitelné látky např. vodu a olej). Pomáhá rozpouštět nečistoty a smývá je šetrně z pokožky. Najdeme ho jako součást šamponů nebo čisticích gelů, kde bývá použit místo chemických sulfátů (např. SLS), které mohou vysušovat.

Vyrábí se z kokosového oleje a aminokyseliny glutamové (Glutamic acid), je velmi šetrný a nedráždí ani citlivou pokožku, nenarušuje přirozené pH pokožky. Má skvělé čistící a pěnivé schopnosti, změkčuje tvrdou vodu. Občas bývá používán i jako součást krémů, pomáhá spojit vodní a olejovou bázi v produktu.

Produkty, ve kterých Disodium cocoyl glutamate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: