Glukóza (Glucose)

Glukóza patří do skupiny polyolů. Je to jednoduchý cukr rostlinného původu používaný jako zdroj energie živými buňkami. Získává se enzymatickou hydrolýzou bramborového škrobu, kukuřice, ovsa, pšenice nebo manioku. Bývá k dostání ve formě bílého krystalického prášku s různou velikostí částic (rozpustného ve vodě) nebo jako sirup světle žluté barvy. Je to složka používaná především v potravinářském průmyslu jako přírodní sladidlo, ale také v kosmetice jako efektivní zahušťovadlo.

Působí jako zvlhčující prostředek a napomáhá udržovat zdravě hydratovanou pleť, zabraňuje unikání vlhkosti z kůže. Může fungovat jako aromatické činidlo. Zlepšuje schopnosti buněčné obnovy, zpomaluje stárnutí pleti, přispívá k její regeneraci. Přidává se do výrobků pro suchou a stárnoucí pleť, očních sér, najdeme ji také v kosmetice na čistění obličeje, v šamponech nebo tělových mlékách. V šamponech a sprchových gelech snižuje možnou dráždivost povrchově aktivních látek (pěnidel). Nevykazuje kožní dráždivost, je dobře snášená, nepůsobí jako alergen a je součástí přírodní kosmetiky.

Produkty, ve kterých Glukóza (Glucose) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: