Glyceryl caprylate

Glyceryl caprylate je jedna z nejpoužívanějších složek v kosmetice. Látka se získává z rostlinných i živočišných zdrojů, nebo se vyrábí synteticky. Hlavní funkcí je lepší roztíratelnost krémů a jiných produktů. Pomáhá také vytvářet emulzi z vody a olejů, zlepšuje ochranu pokožky. Může také zvyšovat schopnost pokožky vstřebávat do sebe další látky. Glyceryl caprylate najdete v pleťových krémech, ve vlasové kosmetice nebo v pečující tělové kosmetice.

V čisté podobě má Glyceryl caprylate bílou pevnou konzistenci. V produktech bývá používán většinou v nízké koncentraci 0,5 - 1,5 %. Je velmi dobře snášen pokožkou, nedráždí, nezpůsobuje alergie a je všeobecně považovaný za naprosto bezpečný pro kosmetické použití. 

Produkty, ve kterých Glyceryl caprylate najdete: