Glyceryl oleate

Glyceryl oleate se vyskytuje ve formě vloček (bílé až žluté barvy). Získává se z přirozeně se vyskytujících rostlinných olejů a tuků. Vytváří se esterifikací glycerinu a kyseliny olejové. Funguje jako emulgační přísada (spojuje olejovou a vodní bázi produktu) a snižuje povrchové napětí dalších složek.

Působí jako změkčovadlo (změkčuje látku, která by se jinak těžko roztírala, činí ji poddajnější). Jeho další funkcí je zlepšovat hydrataci a zvlhčení pokožky, také na ni má zklidňující účinky. Najdete ho hlavně v dekorativní kosmetice, bývá součástí očních stínů, rtěnek nebo make-upů. Objevuje se ale i ve vlasové, tělové a pleťové kosmetice, kde pomáhá zlepšovat konzistenci produktů.

Produkty, ve kterých Glyceryl oleate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: