Grapefruitový extrakt

Extrakt z grapefruitových semínek se používá jako vonná látka a konzervant  v přírodní kosmetice. Díky němu lze prodloužit trvanlivost výrobku až na dva roky. je rozpustný ve vodě, alkoholu, glykolu, organických rozpouštědlech, kompatibilní s neiontovými činidly, kyselinou citronovou, kyselinou askorbovou, kyselinou octovou, octanem sodným, hydroxidem draselným, boraxem, síranem sodným, uhličitanem sodným a isopropanolem. Grapefruitový extrakt zlepšuje cirkulaci krve a tím napomáhá lepšímu prokrvení pokožky, má antiseptické účinky, je vhodný pro nečistou pleť a tam, kde se tvoří malé vřídky.  Důležitou informací pro spotřebitele je, že se v konvenční kosmetice poměrně dost pančuje a tím pádem se může z neškodné přírodní látky stát pravý opak. Proto je dobré si vybírat kosmetiku, u které jste si jisti, že je opravdu přírodní. Čistý extrakt, smíchaný s rostlinným glycerinem není nebezpečný lidskému zdraví.

Má antivirové, antimykotické, baktericidní účinky, a kromě toho, že se hojně používá jako příměs výrobků osobní péče, má své stálé místo i v přírodním léčitelství. Čistý extrakt  zabíjí bakterie Escherichia coli a také streptokoka. Díky fungicidním vlastnostem poskytuje ochranu proti houbám Pseudomonas aeruginosa, Aspergillus flavus a Aspergillus niger. Extrakt je nedráždivý a netoxický až do 2% ředění. Vnitřní užití grapefruitového extraktu je možné při dodržení bezpečnostních podmínek, tedy musí se rozředit do sklenice vody, džusu nebo čaje. Nedává se malým dětem. Dávkování je 3x denně 1-15 kapek do sklenice tekutiny, podle obtíží.

Produkty, ve kterých Grapefruitový extrakt najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: