Lauryl glucoside

Lauryl glucoside je povrchově aktivní, neiontová látka, která pomáhá sloučit dohromady vodu, oleje a nečistoty tak, aby mohla být pokožka bez problémů očištěna. Je vyrobena z glukózy a lauryl alkoholu, většinou syntetickou cestou. V přírodní kosmetice se používá jako tenzid, který dokáže nahradit sulfáty a další pěnivé chemikálie.

Je tak často součástí čisticích produktů, šamponů nebo sprchových gelů. Vytváří bohatou pěnu a je vhodná i pro děti a citlivou kůži. Lauryl glucoside je šetrný k pokožce, nevysušuje a nedráždí a udžuje její rovnováhu. Navíc je biologicky odbouratelný a šetrný k životnímu prostředí.

Produkty, ve kterých Lauryl glucoside najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: