Palmitic Acid

Palmitic Acid (česky kyselina palmitová) je mastná kyselina, která se nejčastěji získává z palmového oleje, ovšem existují i jiné přírodní zdroje. Je to jedna z hlavních nasycených mastných kyselin, které se přirozeně vyskytují v lidském těle, není to tedy pro nás cizí látka. Její nejhlavnější předností je schopnost zpomalit stárnutí pokožky až o 50%, bohužel trvá déle než pronikne do hlubších vrstev pleti, kde pomáhá obnovovat buňky. Mimo anti-aging vlastnosti se podílí na tvorbě emulzí, zneprůhledňuje produkt, vytváří pěnu a má mírné čistící schopnosti. Pokud je její množství do 13% z celkového objemu přípravku, není shledána jako dráždivá, při větším poměru může podráždit a pleť naopak vysušit. 

Produkty, ve kterých Palmitic Acid najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: