Potassium sorbate

Potassium sorbate je draselná sůl kyseliny sorbové. Používá se v syntetické podobě, velmi výjimečně ji najdeme v derivované přírodní formě. V kosmetických přípravcích nachází místo jako alternativa parabenů, funguje jako konzervační přísada (povolená v příodní kosmetice).

Má antimykotické účinky, zabraňuje tak růstu plísní, kvasinek a hub, ovšem nechrání před bakteriemi, zastavuje množení mikroorganismů a prodlužuje trvanlivost produktu. Nepatří mezi alergeny a jen u extrémně citlivých jedinců bylo zaznamenáno mírné podráždění.

Produkty, ve kterých Potassium sorbate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: