Propylene glycol

  • Skupina: Přijatelné
  • Další názvy: Propylenglykol, 1,2-propanediol

Funkce: humektant, rozpouštědlo, emolient

Propylenglykol též označovaný jako 1,2-propanediol je je syntetický alkohol, který je schopen absorbovat vodu a působí tedy jako humektant v produktech osobní hygieny. Vyskytuje se ve formě bezbarvé kapaliny s nahořklou chutí bez zápachu. Pomáhá snižovat šupinatost a obnovuje vláčnost pokožky. Používá se různých typech pleťové kosmetiky včetně té dekorativní, šamponech a kondicionérech, parfémech atd.

Lze jej získat také z rostlinných zdrojů (fermentací kvasinek). Propylenglykol je považován za bezpečnou kosmetickou ingredienci. U citlivější pokožky (např. ekzematické) může způsobovat mírné podráždění.

Produkty, ve kterých Propylene glycol najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: