Slída (Mica)

Mica, česky slída, má označení CI 77019. Jako slída je označována skupina horninotvorných minerálů (křemičitanů). Je to naprosto stabilní látka, neměnná v jakémkoliv prostředí, neprostupuje pokožkou, nedráždí ji a nejsou na ni alergie. Používá se především v dekorativní kosmetice, kde produktům dodává lesk a třpyt. Zda-li odlesky budou stříbrné, zlaté nebo spíše bronzové barvy, zavisí na velikosti a tvaru nadrcených minerálů.

Produkty, ve kterých Slída (Mica) najdete: