Sodium Cocoyl Glutamate

Sodium Cocoyl Glutamate je přírodní tenzid, povrchově aktivní látka, které pomáhá spojit vodní a olejovou složku. Díky tomu pomáhá odstraňovat nečistoty, v přírodní kosmetice nahrazuje funkci sulfátů. Jeho další funkcí je změkčení příliš tvrdé vody. Díky tomu je vhodný i pro citlivou pokožku, nedráždí a zbytečně nevysušuje. Vyrábí se nejčastěji z kokosového oleje. Najdeme ho v šamponech, ve sprchových nebo čistících pleťových gelích. Najít ho můžete i v přírodních zubních pastách. 

Produkty, ve kterých Sodium Cocoyl Glutamate najdete: