Acetyl Glucosamine

Acetyl Glycosamide je monosacharidový derivát glukózy, chemicky vytvořený kombinací glukosaminu a kyseliny octové. Nejčastěji se získává z měkkýšů. Dodává ve formě bílého krystalického prášku. Má své místo ve farmacii a kosmetice. Používá se k léčení zánětů, osteoartrózy, artritidy a mnoha dalších stavů. V kosmetických produktech je brán jako látka s vlastnostmi velmi podobnými lidské pokožce. Přidává se do anti-agingových produktů, očních krémů anebo peelingů či do péče o suchou pokožku. Podporuje tvorbu kolagenu a kyseliny hyaluronové, zlepšuje hojení zanícené a poraněné kůže a snižuje známky stárnutí. Obzvlášť účinný je v kombinaci s vitaminem skupiny B - niacinamidem. Do kosmetických výrobků se Acetyl Glucosamin přidává pro jeho schopnost udržovat pružnou a hydratovanou pleť, pro zvýšení ochrany před poškozením vnějšími vlivy a na zmírnění projevů hyperpigmentace Acetyl Glucosamin je brán jako látka dobře snášená. Může ale být problematická u lidí, kteří mají alergii na měkkýše. Není vegan.

Produkty, ve kterých Acetyl Glucosamine najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: