Algin

Algin je rostlinný polysacharid nejčastěji získávaný z hnědé řasy (chaluhy), ale i jiných druhů řas/algae. Používá se jako pojivo ostatních složek přípravku a emulgátor. Má silné zahušťující schopnosti, zvyšuje viskozitu přípravku a stabilizuje ho, podílí se tedy na gelovitých konzistencích. Na pleť má silné hydratující účinky, působí na ni jako kondicionér. Pokožku zklidňuje a vyživuje, neboť je velmi bohatý na minerály, které jsou nezbytné pro správnou funkci pleti. Má antioxidační schopnosti.

Produkty, ve kterých Algin najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: