Amyl Cinnamal

Amyl Cinnamal je světle žlutá synteticky vyrobená kapalina. Přirozeně se vyskytuje v silicích květů jasmínu a dalších aromatických rostlin. Je rozpustný v alkoholu, olejích a tucích. Používá se v kosmetice a potravinářském průmyslu jako dochucovadlo a vonný komponent (např. jasmínový čaj). Přidává se do produktů osobní hygieny, šamponů, čisticích a pracích prostředků, parfémů a deodorantů. Co se týče zdravotních rizik, je problematický, protože způsobuje dermatitidu a další kožní problémy.

Riziko alergie se zvyšuje v kombinaci se skořicovým amylalkoholem, syntetická látka může být znečištěna z výrobního procesu dalšími chemikáliemi. Jeho použití je omezeno kanadskou legislativou, v Evropské unii je uveden mezi nejčastějšími alergeny na poli parfemářských složek, je omezené jeho procentuální použití v konečném výrobku na 0, 01% ve výrobcích, které se neoplachují a 0,1% ve výrobcích, které se oplachují. Není vhodný pro ty, kteří trpí lupénkou. Je toxický pro vodní ekosystémy a v nich žijící zvířata. Mezinárodní parfemářská asociace (IFRA) omezuje jeho použití v parfémech.

Produkty, ve kterých Amyl Cinnamal najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: