Amyl Salicylate

  • Skupina: Deriváty přírodních látek
  • Další názvy: allyl salicylate, isoamyl salicylate, benzyl salicylate, bornyl salicylate, butyl salicylate, isobutyl salicylate, cinnamyl salicylate, ortho-cresyl salicylate, para-cresyl salicylate, cyclohexyl salicylate, decyl salicylate, N- amyl salicylate, 2- hydroxybenzoic acid pentyl ester, pentyl 2-hydroxybenzoate, salicylic acid pentyl

Amyl Salicylate je bezbarvá až jemně žlutá kapalina syntetického původu. Může se získávat i jako extrakt z květin. Jeho bod varu je 280 °C, je rozpustný v alkoholech, nerozpustný ve vodě. Jeho typická vůně je svěží, květinová, podobná orchidejím, zelená, s nádechem čokolády, jemně bylinná, sladká, balzámová. Amyl Salicylate je jednou z vůbec nejpoužívanějších chemikálií v parfemářském průmyslu. Funguje jako základ, do kterého se míchají další vonné komponenty. Slouží jako parfemační přísada mýdel, deodorantů, parfémů, pěsticí kosmetiky. Je zdraví škodlivý při požití, vysoce toxický pro vodní organismy s dlouhodobými účinky. Jinak nevykazuje závažné anebo jen minimální riziko pro lidské zdraví. Je považován za poměrně bezpečnou kosmetickou přísadu.

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: