Anisaldehyde

Anisaldehyde je organická sloučenina, jež se získává jako výtažek z rostlinných zdrojů, častěji se však vyrábí synteticky. Tato látka nemá negativní účinky na lidské zdraví, pouze u citlivějších jedinců může způsobit mírné podráždění pokožky. Strukturálně je podobná vanilinu. Má formu čiré bezbarvé až světle žluté olejovité kapaliny, která je rozpustná v alkoholu, acetonu či benzenu. Ve vodě je naopak nerozpustná.
Anisaldehyde má charakteristickou, silnou sladkou vůni s tóny anýzu, máty či mandlí. V přírodě se nachází v různém koření, například ve fenyklu, badyánu, skořici, vanilce či anýzu (odtud její název), a dokonce i v ovoci (brusinky, černý rybíz). Anisaldehyde se používá jako aroma do kosmetických produktů. Najdeme ho například v mýdlech, šamponech, sprchových gelech nebo kondicionérech, ale i v pečující pleťové a tělové kosmetice.

Produkty, ve kterých Anisaldehyde najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: