Anise Alcohol

Anise alcohol je bezbarvá až světle žlutá tekutina přírodního nebo syntetického původu s příjemným květinovým zápachem. V kosmetice se používá jako parfemační činidlo a látka, která má pozvednout výrobek a překrýt zápach některých ingrediencí v jeho složení. Najdeme ho hlavně ve výrobcích osobní péče a péče o pleť.

I když anisyl alcohol není problematický původem, existuje u něho velké riziko alergické reakce a vzniku kontaktní dermatitidy či ekzémů. Patří mezi 26 nejsilnějších alergenů. Výrobky s jeho obsahem nejsou vhodné pro lidi trpící lupénkou či jinými kožními onemocněními. V Evropské Unii (od r. 2009) a Kanadě existuje omezující norma přesně definující jeho konkrétní množství, které lze použít do výrobku. V EU je to u oplachových přípravků 0,1 %, u bezoplachových 0,001 %.

Produkty, ve kterých Anise Alcohol najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: