Ascorbic acid polypeptide

Ascorbic acid polypeptid vzniká spojením kyseliny askorbové s hydrolizovaným proteinem (tzv. polypeptidem). Při kontaktu s pokožkou se přeměňuje na čistý vitamin C. Do kosmetických přípravků se používá především pro svou extrémní stabilitu (vysoká odolnost vůči teplotám, světlu, vzduchu) a dobrou vstřebatelnost. Nepatří mezi alergeny, ale může ve vyšší koncentraci dráždit pokožku.

Má stejné účinky jako kyselina askorbová: je to silný antioxidant, chrání pokožku před působením volných radikálů a bojuje proti prvním známkám stárnutí. Pleť zjemňuje, regeneruje, obnovuje její pružnost a sjednocuje barevný tón (má zesvětlující schopnosti). Také pomáhá hojit světlé strie a narušené tkáně (jizvy). Kyselina askorbová (vitamin C) je nezbytná při tvorbě kolagenu a obnově buněk. Má protizánětlivé účinky, je tedy vhodná při léčbě akné. Na pleť působí lehce exfoliačně.

Produkty, ve kterých Ascorbic acid polypeptide najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: