Bambusa arundinacea stem powder

Bambusa arundinacea, česky Bambus obecný patří do čeledi Lipnicovité (Poaceae). Bambus obecný je druh rychle rostoucí trávy, která dorůstá do výšky 15 až 30 metrů. Z bambusu, respektive z jeho mízy se vyrábí bambusový prášek. Bambusový prášek je výborným prostředkem pro péči o tělo i vlasy, ale také pro snižování bolesti. Má regenerační, remineralizující a uklidňující schopnosti. Používá se hlavně jako přídavná složka do kosmetiky pro problematickou a suchou pleť. Podporuje hojení aknózních ložisek, jejich dobré zajizvení. Díky své antioxidační aktivitě a schopnosti chránit kožní buňky před vlivem oxidačního stresu je bambusový prášek přidávaný do anti-agingové kosmetiky. Snižuje viditelnost vrásek, pomáhá zachovat pružnost pokožky a dodává jí pěstěný vzhled. Stimuluje syntézu kolagenu a stará se o vyrovnanou pigmentaci kůže. Může být využitý také do prostředků pro ošetření celulitidy a strií. Bambusový prášek také poskytuje přirozenou ochranu pleti proti nepříznivým povětrnostním vlivům a činí ji odolnější vůči nepříznivým faktorům. Působí jako kožní exfoliant, zmatňuje.

V tělové kosmetice podporuje lepší roztíratelnost produktu a napomáhá podpořit její výživové vlastnosti. Jako složka vlasové kosmetiky se bambusový prášek hodí pro vlasové zábaly a masky, ale také se může přimíchat do ájurvédských práškových šamponů. Obsahuje oxid křemičitý (až 90%), který dodává vlasům objem, pomáhá jejich regeneraci, posiluje je a zabraňuje jejich mechanickému poškození. Je vhodný pro péči o suché vlasy, udržuje jejich vyrovnanou hydrataci a vyhlazuje je. Dodává jim pocit hebkosti a zdravý, příjemný lesk. Kromě péče o tělo a vlasy se používá bambusový extrakt také do dekorativní kosmetiky, jako jsou pudry na tvář, tvářenky či oční stíny, krycí make-upy. Má vysokou absorpční kapacitu.

 

Produkty, ve kterých Bambusa arundinacea stem powder najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: