Benzyl alcohol

Benzyl alcohol je organický alkohol. Přirozeně se vyskytuje v některých éterických olejích a je schváleným konzervačním prostředkem podle kritérií COSMOS. Ve složení certifikované přírodní a bio kosmetiky se s ním setkáte buďto jako přirozenou součást některé z přírodních látek v INCI nebo jako přidanou složku, která přispívá ke konzervaci přípravku.

V seznamu ingrediencí musí být přítomnost této složky, z důvodu možného alergenního potenciálu u citlivějších osob, zaznamenána v případě, že její koncentrace překračuje 0,001 % v přípravcích, které se neoplachují a 0,01 % v přípravcích, které se oplachují [1]

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009R1223&from=CS


Produkty, ve kterých Benzyl alcohol najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: