Bismuth oxychloride (CI 77163)

Bismuth oxychloride je přirozeně se vyskytující minerál. Používá se především jako barvivo v podobě bílého prášku. Najdeme ho tedy převážně v dekorativní kosmetice, kde produktům dodává v závisloti na poměru této složky buď naprostý třpyt nebo perleťově matný nádech. V tekutých přípravích funguje také jako pojivo.

Mezi jeho vlastnosti patří přilnavost k pokožce, produkt tedy na pleti vydrží mnohem déle. Díky efektu, jaký na pokožce vytváří, pomáhá zamaskovat vrásky a první známky stárnutí. Je-li ve velkém množství nebo hlavní složkou, může lehce dráždit, jinak nemá žádné negativní účinky na zdraví.

Produkty, ve kterých Bismuth oxychloride (CI 77163) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: