Broskvoň obecná (Prunus persica)

Broskvoň netřeba dlouze představovat. Tento ovocný strom, původem z Číny, se dožívá až 20 let, dorůstá výšky od čtyř do devíti metrů a má kopinaté lístky s pilovitým okrajem. Květy broskvoně jsou bílé, růžové až červené. Plody jsou pak peckovice. Z broskví se získává výtažek, případně olej z jader. Ty se využívají při výrobě kosmetických produktů. Změkčují a zjemňují pleť a podporují její hydrataci. Olej je bezbarvý až světle žlutý a má aroma podobné mandlím. Je výborným zdrojem mastných kyselin, vitaminů a antioxidantů. Nezpůsobuje podráždění pleti a není komedogenní. Do pleti se lehce vstřebává, takže je oblíbenou přísadou do krémů. Dále ho najdeme například v balzámech na rty. Do tělových peelingů se pak přidávají jemně drcená broskvová jádra, a to pro své výborné abrazivní účinky.

Produkty, ve kterých Broskvoň obecná (Prunus persica) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: