Caprylic/Capric triglyceride

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Kaprylové/Kaprinové triglyceridy

Funkce: emolient

Caprylic/Capric triglyceride je sloučenina, která se získává reakcí mastných kyselin s glycerinem. Mastné kyseliny (MK) v této sloučenině jsou triglyceridy se středním řetězcem (MCT), které nejčastěji pocházejí z rostlinných olejů, jako je kokosový nebo palmový olej. Caprylic/Capric triglyceride je látka, se kterou se v přírodní a BIO certifikované kosmetice setkáme velmi často.

Caprylic/Capric triglyceride je stabilní sloučenina olejovité konzistence. Může vytvořit bariéru na povrchu pokožky, která zajistí snížení tzv. TEWL - transepidermální ztráty vody a nepřímo se tak podílí na hydrataci pokožky - uzamyká hydrataci. Najdeme ji např. v pleťových krémech, sérech, tělových krémech, mlécích, lotionech či opalovacích krémech.
 

V přírodní kosmetice se používá především jako emolient. Na pokožku má výrazné zjemňující a vyhlazující účinky. Na pleti zanechává nemastný, hedvábný pocit, proto bývá jako náhrada za mastné, nestabilní rostlinné oleje.

Produkty, ve kterých Caprylic/Capric triglyceride najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: