Cetyl alcohol

Cetyl alcohol je derivát přírodního původu. Derivuje se z kokosového nebo palmového oleje, případně z kyseliny palmitové. Patří mezi mastné alkoholy a je součástí cetearyl alcoholu. Nevyvolává alergické reakce, nedráždí pokožku a doporučuje se tedy i na tu nejcitlivější pleť. Je ovšem komedogenní a není vhodný na mastnější typy.

Do kosmetických přípravků se používá jako stabilizátor emulzí, lehce zahušťuje, způsobuje lepší vstřebatelnost ostatních látek do pokožky a je jednou ze složek, které zapříčiňují pěnění. Pleť zjemňuje, vyhlazuje a má změkčující účinky. Na povrchu vytváří nemastný ochranný film.

Produkty, ve kterých Cetyl alcohol najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: