Cetyl Palmitate

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Cetyl palmitate je kosmetickou složkou bez negativních účinků na lidské zdraví.

Cetyl palmitate je kosmetickou složkou bez negativních účinků na lidské zdraví. Může mít rostlinný i živočišný původ a nijak nezatěžuje životní prostředí. Většinou se však získává z rostlinných zdrojů, například z jojobového oleje, případně se vyrábí synteticky. Cetyl palmitate se přirozeně vyskytuje v mastných kyselinách a je složen z cetyl alkoholu a kyseliny palmitové. Má bílou barvu a svou konzistencí připomíná vosk.

Cetyl palmitate najdeme například ve složení šamponů, pečující pleťové a tělové kosmetiky, rtěnek či očních linek, ale přidává se také do parfémů, svíček a podobně. Funguje jako emulgátor a dodává produktům požadovanou konzistenci. V šamponech také slouží jako povrchově aktivní látka (tenzid). Kromě toho má ale i příznivé účinky na pokožku. Pomáhá ji hydratovat, vyhlazovat a zjemňovat. Přispívá také k obnově její přirozené lipidové vrstvu, čímž zvyšuje její ochranu před vysušením.

Produkty, ve kterých Cetyl Palmitate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: