Cholesterol

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: provitamin D, cholestyryl alcohol

Cholesterol je steroidní tuková látka, která může pocházet z různých zdrojů. Je nedílnou součástí našich buněk a je velice důležitá pro správné fungování organismu. Pomáhá nám zpracovávat tuky, podporuje správnou tvorbu hormonů a také vitaminu D. Cholesterol ale najdeme i ve složení některé kosmetiky. Může být získáván ze zvířat (např. z lanolinu) nebo z různých rostlin. Nezatěžuje životní prostředí, není toxický a v běžně používaných koncentracích u něj nebyly prokázány žádné negativní účinky na lidské zdraví. Cholesterol v kosmetice funguje zejména jako stabilizátor emulzí a pomáhá zvyšovat viskozitu produktu. Najdeme ho ve složení kosmetiky určené k péči o pokožku celého těla, make-upech a rtěnkách, v krémech či pěnách na holení nebo ve vlasové kosmetice. Kromě toho, že má protizánětlivé účinky, napomáhá optimální hydrataci pleti, zvláčňuje ji a zjemňuje.

Produkty, ve kterých Cholesterol najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: