CI 75810 (Chlorophyll)

  • Skupina: Čistě přírodní látky
  • Další názvy: Chlorofyl, Chlorophyllin, Chlorophyllin-Copper Complex, Spirit solluble chloryphyll, E140

CI 75810 je zelenohnědé kosmetické a potravinářské barvivo rostlinného původu. Nachází se téměř ve všech rostlinách, přesněji v jejich listech, a to například v kopřivách, vojtěšce či listové zelenině. Najdeme ho také v mořských řasách a sinicích. Přidává se například do vlasových barev. Jako přísada do žvýkaček nebo ústních vod zabraňuje nepříjemnému pocitu v ústech, pachu apod. V potravinářství se používá jako barvivo do různých omáček, limonád či likérů. Chlorofyly přispívají ke snižování hladiny cholesterolu v krvi, pozitivní ovlivňují metabolismus či růst tkání a působí příznivě na organismus při chudokrevnosti. Nedráždí pokožku, naopak ji zklidňuje a chrání, a nemá žádné negativní účinky na lidské zdraví.

Produkty, ve kterých CI 75810 (Chlorophyll) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: