Cocamide MEA

Cocamide MEA je syntetická sloučenina mastných kyselin z kokosového oleje a monoethanolaminu. Má podobu bílé až nažloutlé kapaliny rozpustné ve vodě a oleji. Tato povrchově aktivní látka se v kosmetice používá jako emulgátor (umožňuje mísení látek za normálních okolností nemísitelných, např. vody a oleje) a stabilizátor emulzí, který proces emulgace velmi usnadňuje. Stabilizuje a prodlužuje trvanlivost kosmetických přípravků. Tato přísada rovněž funguje jako zahušťovadlo, podporuje tvorbu pěny kosmetických přípravků, případně pěnu stabilizuje.

Zlepšuje vlastnosti čisticí složky přípravků osobní a koupelové péče. Poskytuje také vynikající hydrataci pokožce a vlasům. Tato látka však může způsobovat alergické reakce. Má podobné funkce jako Cocamide DEA, ale nebyla u ní prokázána možná karcinogenita. Podle vědeckých výzkumů je Cocamide MEA bezpečnou složkou pro použití v bezoplachových přípravcích až v koncentracích do 10 %.

Produkty, ve kterých Cocamide MEA najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: