Coco caprylate/caprate

Coco caprylate je derivát přírodní látky, který se vyrábí z kokosového oleje. V kosmetice se používá jako náhrada těkavých silikonů. Jedná se o směs esterů kokosového alkoholu s kyselinou kaprylovou a kyselinou kaprinovou. Je to čirá olejovitá kapalina bez zápachu, velmi stabilní vůči oxidaci. V kosmetických přípravcích se používá jako změkčovadlo a emulgátor. Je velmi dobře absorbován kůží bez zanechání mastného pocitu na pokožce. Je to suchý olej, velmi jemný na dotek, zanechává hedvábný pocit, zvláčňuje, změkčuje a vyhlazuje pokožku.

Zlepšuje pronikání aktivních, v oleji rozpustných látek, včetně esenciálních olejů (je vhodný k maceraci rostlin). Jedná se o univerzální surovinu, kterou lze použít jak do pleťových a tělových produktů, tak do produktů vlasové kosmetiky (vyhlazuje vlasové vlákno a nezatěžuje ho, zanechává vlasy lesklé), do dekorativní kosmetiky i produktů osobní hygieny. Je vhodný i pro velmi citlivou pokožku. Je biologicky odbouratelný a nezávadný.

Produkty, ve kterých Coco caprylate/caprate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: