Coco glucoside

Coco glucoside je jemná, povrchově aktivní látka, která se vyrábí z kokosového oleje. Je to přírodní emulgátor (umožňuje smíchání dvou a více nemísitelných kapalin, např vodu a olej), pomáhá vytvářet pěnu a smývá z pleti nečistoty. Spojuje totiž vodní a olejovou složku v kosmetice, zatímco olej na sebe naváže všechny nečistoty, tak emulgátor pomáhá vše smýt z pokožky vodou.

Coco glucoside se používá nejčastěji v čisticí kosmetice, najdete ho v šamponech, v odličovacích přípravcích nebo sprchových gelech. Vytváří velmi jemnou pěnu, nahrazuje v kosmetice chemické sulfáty (SLS, SLES), je plně biologicky odbouratelný, nevysušuje ani zbytečně nedráždí pokožku. Je vhodný i pro ciltivou, suchou nebo podrážděnou pleť.

Produkty, ve kterých Coco glucoside najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: