Cocoyl Proline

Cocoyl Proline je lipoaminokyselina rostlinného původu, získaná acylací kokosových mastných kyselin s prolinem (proteinová aminokyselina). Může být vyroben i čistě synteticky. Účinně nahrazuje ethoxylované povrchově aktivní látky používané v komerčních kosmetických prostředích. Funguje jako rozpouštědlo pro silice a vonné komponenty, je součástí parfémů a toaletních potřeb jako micerální vody a výrobky osobní péče. Ve vlasových přípravcích hraje roli kondicionéru a zvyšuje lesk a dodává objem. U zvláště citlivých osob může způsobit podráždění pokožky a očí. Je dobře biologicky rozložitelný, povolený v certifikované  bio kosmetice. Používá se v dávkování max. 5 % v obsahu konečného produktu.

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: