Corallina officinalis

Corallina se řadí mezi červené mořské řasy. Je to bílorůžová až světle fialová vápenatá řasa dorůstající kolem 70 centimetrů. Bývá hodně rozvětvená. Její vzpřímené výběžky jsou špičaté a poměrně krátké, nemívají více než 12 centimetrů. Corallina roste na skalnatých místech v oceánu, nejčastěji poblíž pobřeží, až do hloubky 18 metrů. Můžeme se s ní setkat hlavně v Irsku a Británii, ale roste i na pobřeží Norska, Maroka, Číny i Austrálie. Corralina může růst také na schránkách mořských měkkýšů i na jiných mořských řasách (např. furcellaria).

Extrakt z coralliny se používá jako přísada při výrobě kosmetiky, nejčastěji má podobu jemného prášku. Funguje totiž jako přírodní zahušťovadlo, čímž pomůže dosáhnou požadované konzistence krémů a dalších produktů. Na pleť působí corallina jako antioxidant, a tím ji chrání před nadměrnou tvorbou vrásek. Také ji pomáhá celkově regenerovat, zklidňuje, změkčuje a zjemňuje. Přidává se zejména do anti-age krémů, ale i kosmetiky proti pigmentovým skvrnám nebo krémů na opalování. Extrakt z coralliny se může dále míchat např. s glycerinem, což posílí jeho hydratační účinky.

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: