Dicaprylyl Carbonate

Dicaprylyl Carbonate je diester kyseliny uhličité a caprylyl alcoholu. Je to pevná látka a vyrábí se z rostlinných olejů. V kosmetických produktech je často označován pod obchodním názvem Cetiol® CC. Je to inovativní suché změkčovadlo, které může výrazně zlepšit smyslové vlastnosti přípravku. Na pokožce vytváří ochranný film a zvyšuje pronikání látek do pokožky (u konvenční kosmetiky obsahující i nebezpečné složky to může být problém). Často se používá jako alternativa silikonového oleje.

Dicaprylyl karbonát má schopnost zvlhčit pleť, která je potom měkká, hladká a na dotek sametová. Po aplikaci nezanechává mastný pocit. Dále se využívá jako emulgátor a rozpouštědlo ve sprejích, protože dobře spojuje parfémovou složku s hnacím plynem. Dicaprylyl Carbonate může způsobit podráždění kůže. Obecně je považován za bezpečnou látku.

Produkty, ve kterých Dicaprylyl Carbonate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: