Dipotassium Glycyrrhizate

Dipotassium Glycyrrhizate je dvojdraselná sůl, která vzniká neutralizací kyseliny glycyrhizové. Kyselina glycyrhizová, také známá jako glycyrhizin, je organická sloučenina, která se extrahuje pomocí horké vody z kořene lékořice (Glycyrrhiza glabra). Kyselina glycyrhizová je slabě rozpustná ve vodě, a proto se z ní připravuje její draselná sůl, která se ve vodě rozpouští dobře. Glycyrhizát draselný je bílý až slabě žlutý sladký prášek. V lékařství se využívá k léčbě zánětů, akné, růžovky, atopického ekzému a lupénky. Má silné antivirotické účinky a je účinný v léčbě chronické hepatitidy. Je schopný inhibovat produkci melaninu, čehož se využívá při léčbě hyperpigmentace.

Dipotassium Glycyrrhizate je široce používaný v kosmetice a přípravcích osobní péče. Má protizánětlivé, antioxidační a antibakteriální vlastnosti. Pomáhá suché a poškozené pokožce, snižuje odlupování a obnovuje její pružnost. Má zklidňující vlastnosti, zmírňuje zarudnutí a vyhlazuje jizvy. Glycyrhizát draselný je obecně považován za bezpečnou netoxickou látku. Klinické testy prokázaly, že neproniká pokožkou, ani ji nedráždí.

Produkty, ve kterých Dipotassium Glycyrrhizate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: