Ethylhexylglycerin

Funkce: konzervační účinek, stabilizátor emulzí, kondicionační účinek, dezodorační účinek

Ethylhexylglycerin je derivát glycerinu, ovšem v konečné podobě tvoří syntetickou sloučeninu. Používá se např. jako posilovač jiných konzervačních složek tím, že snižuje povrchové napětí na buněčných stěnách mikroorganismů a ty pak rychleji zanikají.

Na pokožku má zjemňující účinky a může lehce maskovat přirozený pach dalších složek. Je považován za látku bezpečnou pro kosmetické použití [1] .

[1] https://www.cir-safety.org/sites/default/files/ethylh122011finalx.pdf


Produkty, ve kterých Ethylhexylglycerin najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: