Jen 26. 3. bomba výprodej se slevou 15-50 %

Farnesol

Farnesol se přirozeně vyskytuje v silicích mnoha rostlin (například v růži, ylang ylangu, jasmínu, pomerančových květech nebo citrónové trávě). V kosmetice se objevuje jako bezbarvá olejovitá kapalina a své využití nachází díky jeho sladce květinovému aroma (podobá se konvalince), které podporuje vůni jiných květinových silic. Je také přirozenou součástí vitaminu K. Farnesol patří mezi alergeny a může vyvolat kontaktní dermatitidu, citlivější jedinci by se měli této látce raději vyhnout.

Farnesol se využívá hlavně jako parfemace, podílí se tedy na konečné vůni produktu, které dodává květinovou vůni podobnou konvalince. Má také dezodarizační účinky, tedy maskuje tělesné pachy a přirozené vůně neparfémovaných složek v přípravku. Má protirakovinné schopnosti, zvláště při jeho inhalaci. Také je antibakteriální, zabraňuje růstu i množení bakterií. Při aplikaci na pokožku tvoří anti-age efekt, podporuje regeneraci buněk, obnovuje kožní tkáně, vyhlazuje vrásky, zvyšuje pružnost a reguluje produkci kožního mazu. Pleť je poté zvláčněná a zklidněná, celkově působí zdravějším dojmem. V produktu také zastává funkci rozpouštědla pro ostatní složky. 

Produkty, ve kterých Farnesol najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: