Galaktoarabinan

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Galactoarabinan, Arabinogalactan, D-galacto-larabinan,

Galaktoarabinan je funkční polysacharid s vysokým obsahem polyfenolů (skupina chemických sloučenin, obsažených v rostlinách) extrahovaný z modřínu. Vykazuje velmi prospěšnou interakci s kožními buňkami, má schopnost jejich účinné obnovy. Jeho působení má exfoliační účinek, podporuje přirozený ochranný film pleti, redukuje jemné vrásky a linky, podporuje cirkulaci krve. Má antioxidační charakter, pomáhá vylučovat z kůže toxiny, podporuje hojení, zpevňuje, vyživuje. Snižuje ztrátu vody z kůže a udržuje ji tak hydratovanou a pružnou. Zvyšuje odolnost pokožky proti negativním vlivům a zvyšuje rozptyl UV filtrů. Galaktoarabinan je brán jako dobře snášená složka, je povolený v certifikované bio kosmetice, nevykazuje negativní účinky na lidské zdraví.

Produkty, ve kterých Galaktoarabinan najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: