Glyceryl Glucoside
- Skupina: Fajn
- Další názvy: α-d-glucosyglycerol, alpha-D-Glucopyranoside, 2-Hydroxy-1-(Hydroxymethyl)ethyl
Glyceryl glucoside je přirozenou kombinací glycerolu a glukózy. Běžně se vyskytuje v červeném, růžovém a bílém víně. Rovněž jej lze nalézt v japonských potravinách připravovaných s koji, jako je saké, miso a mirin. Jedná se světle zbarvenou kapalinu, která se velmi často přidává do kosmetických přípravků, kde se užívá také jako alternativa glycerolu. Hraje klíčovou roli v transportu molekul vody přes membránu kožních buněk (aquaporiny). Glyceryl glucoside se využívá pro zvýšení elasticity pokožky, zvlhčení, snížení nepříjemných pocitů pokožky, jako je svědění, pálení, zarudnutí, napětí a pocit suchosti. Napomáhá revitalizovat stárnoucí buňky a stimulovat pomalou vitalitu buněk. Obecně posiluje buněčné funkce a metabolickou aktivitu. Jedná se o certifikovaný anti-age prostředek, který je vhodný pro namáhanou a zralou pokožku a nezpůsobuje žádné nepříjemné kontraindikace.