Glyceryl Laurate

Glyceryl laurate je monoesterem glycerinu a kyseliny laurové (získané z rostlinných olejů), a řadí se tak svým složením mezi tzv. monoglyceridy. Většinou se vyskytuje v podobě olejovité až voskovité konzistence a má bílou, případně žlutou barvu. Tato chemická látka ve vyšších koncentracích může způsobit podráždění pokožky, očí a dýchacího ústrojí. Glyceryl laurate má mimo jiné emulgační účinky a slouží jako povrchově aktivní látka.

V kosmetických produktech má dále zjemňující účinky, pomáhá pokožku vyhlazovat a hydratovat. Bývá účinnou složkou tělových mlék, hydratačních krémů, ale i mýdel nebo make-upů. Glyceryl laurate však najdeme leckdy také ve složení deodorantů, a to z jednoho prostého důvodu. Působí antibakteriálně a zamezuje rozkladu potu. Díky tomu udrží pokožku podpaží bez nežádoucího zápachu.

Produkty, ve kterých Glyceryl Laurate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: