Glyceryl stearate

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Glyceryl stearát

Funkce: emolient, surfaktant, kondicionační účinky, úprava textury a senzorických vlastností produktů

Glyceryl stearate je bíle či krémově zbarvená, voskovitá, povrchově aktivní, pevná látka. Glyceryl stearát, nazývaný také glycerolmonostearát, se přirozeně nachází v lidském těle. Vyrábí se reakcí glycerinu s kyselinou stearovou, mastnou kyselinou získanou většinou z palmového či sójového oleje.

Na etiketě v INCI produktů můžete také vidět „glyceryl stearate SE“. Glycerylstearát SE je „samoemulgující“ forma glycerylstearátu, která také obsahuje malé množství stearátu sodného a/nebo draselného. Samoemulgační znamená, že přísada snáze mísí přísady na bázi oleje a vody.
 

Glyceryl stearát najdeme v pleťových krémech a dalších produktech vlasové i dekorativní kosmetiky. Snižuje mastnotu olejů používaných v některých kosmetických výrobcích, zjemňuje a vyhlazuje pokožku, zvlhčuje ji, vytváří na kůži ochrannou vrstvu, která pomáhá předcházet dehydrataci. Zlepšuje celkovou hydrataci pokožky. Má ochranné účinky i proti volným radikálům a předčasnému stárnutí pleti.

Produkty, ve kterých Glyceryl stearate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: