Glycol Distearate

Glykol distearát je diester kyseliny stearové a ethylenglykolu, přidávaný do kosmetiky pro svůj zvláčňující efekt. Kyselina stearová se přirozeně vyskytuje v některých druzích olejnin a tuků. Může být odvozena ze živočišného zdroje (kravský nebo prasečí tuk) nebo rostlinného původu (řepkový nebo sojový olej). Při pokojové teplotě je to pevný, krémově zbarvený vosk, ale může se také prodávat ve formě vloček. Glycol Distearate se přidává do vlasové i tělové kosmetiky pro svůj zvláčňující efekt.
 
Glycol Distearate je dobrým pomocníkem pro udržení hydratace. Díky tomu že výrobku dodává perleťovou barvu, stává se atraktivnějším pro uživatele. Přidává se do šamponů, sprchových gelů, výrobků na nohy a nehtové péče. Glycol Distearate se považuje za zdraví neohrožující chemickou složku, ojediněle se ale u uživatelů s citlivou kůží může vyskytnout její dočasné podráždění. Nevykazuje přílišnou ekologickou toxicitu, mutagenicitu, nepůsobí rakovinové bujení, ani neovlivňuje reprodukční, ani jiné orgánové systémy.

Produkty, ve kterých Glycol Distearate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: