Hexyl Cinnamal

  • Skupina: Přijatelné
  • Další názvy: Hexylcinnamal, Hexyl Cinnamaldehyde

Hexyl Cinnamal je složka používaná v kosmetických výrobcích jako vonná látka. Najdeme ji v tělové i pleťové kosmetice a výrobcích vlasové péče, parfémech, může být součástí balzámů na rty a deodorantů. Je přirozenou součástí heřmánkové silice, avšak v kosmetickém průmyslu se využívá spíše její syntetická forma. Figuruje na seznamu 26 nejznámějších alergenů a může tedy u citlivejších osob mít alergenní potenciál.

V seznamu ingrediencí musí být přítomnost této složky zaznamenána v případě, že její koncentrace překračuje 0,001 % v přípravcích, které se neoplachují a 0,01 % v přípravcích, které se oplachují [1]

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009R1223&from=CS


Produkty, ve kterých Hexyl Cinnamal najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: