Hydrogenated Castor Oil

Hydrogenovaný ricinový olej vzniká chemickou reakcí - hydrogenací. Je to proces, při kterém se kapalný ricinový olej tzv. nasycuje a mění svoji strukturu na voskovou látku, jantarově zbarvenou. Takto vzniklý hydrogenovaný (ztužený) olej se v kosmetickém průmyslu používá jako emulgační činidlo (zlepšuje schopnost tvořit emulze), změkčovadlo - emolient a stabilizátor emulzí. Kromě toho, že změkčuje kůži, tak také snižuje povrchové napětí (surfaktant) a zlepšuje strukturu a stabilitu kosmetických přípravků. Nemá dráždivé a negativní účinky.

Pozn.: Ricinový olej vzniká lisováním zralých a čerstvých semen skočce obecného, známého jako ricinovník (Ricinus communis). Semena ricinovníku jsou v syrovém stavu prudce jedovatá, obsahují smrtelně jedovatý jed ricin. Olej má výborné změkčující a regenerační účinky nejen na suchou namáhanou pokožku, ale také slabé lámavé vlasy a nehty. Efektivně zpomaluje proces předčasného stárnutí pleti.

Produkty, ve kterých Hydrogenated Castor Oil najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: