Hydrogenated jojoba oil

  • Skupina: Dobré
  • Další názvy: Hydrogenovaný jojobový olej

Hydrogenovaný (ztužený) jojobový olej se získává kombinací jojobového oleje s vodíkem. Tato chemická reakce se nazývá hydrogenace. Tento proces stabilizuje olej a brání jeho žluknutí oxidací. Jedná se o řízený tepelný proces (bezpečný a tepelně regulovatelný), ve kterém je teplota tání zvýšena, čímž se změní olej na voskovou látku. Takový olej poskytuje cenné látky podobné mazu, které obnovují přirozenou ochrannou bariéru pleti. Proces hydrogenace zlepšuje stabilitu a strukturu kosmetických přípravků. Plní funkci kondicionéru a změkčovadla, takže pokožku zvlhčuje, změkčuje a zvláčňuje.

Jojobový olej (ve skutečnosti se však jedná o kapalný vosk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin a vitaminu E) se lisuje z plodů jojoby (Simmondsia chinensis). Řadí se k nejcennějším přírodním olejům. Je vhodný pro jakýkoli typ pokožky. Udržuje přirozenou vlhkost pokožky a při pravidelném používání činí citlivou, suchou či podrážděnou kůži více odolnou. Obsahuje vyvážený poměr pěsticích látek s hojivou schopností. Také pomáhá v péči o aknózní pleť.

Produkty, ve kterých Hydrogenated jojoba oil najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: