Invertase

  • Skupina: Fajn
  • Další názvy: Invertáza, Beta-fructofuranosidase

Invertasa je enzym, který má v těle za úkol rozkládat sacharózu na fruktózu a glukózu. Průmyslově se získává fermentací z kvasinek. Přirozeně se syntetizována kvasinkami, houbami, bakteriemi, vyššími rostlinami, zvířaty a lidmi. U lidí enzym působí jako posilovač imunity, antioxidant a antiseptikum. V potravinářském průmyslu se tento enzym používá k výrobě invertovaného cukrového sirupu. Také se používá při výrobě ethanolu, léčiv a v kosmetických produktech. Invertasa se používá při výrobě umělého medu a změkčovadla, které se používají v kosmetice. Vzhledem k tomu, že se jedná o enzym, který je produkovaný každým člověkem, tak nezpůsobuje alergické reakce a nemá žádné dráždivé účinky. 

Produkty, ve kterých Invertase najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: