Isoamyl laurate

Isoamyl laurate je bezbarvá olejovitá, až voskovitá kapalina, která ovšem nezanechává mastný film. Vznikla esterizací isoamyl alkoholu (který vzniká fermentací alkoholu) spolu s kyselinou laurovou (získává se z kokosového nebo palmového oleje). Díky své vůni podobající se broskvovému vínu se podílí na koncové vůni přípravku, je tedy součástí parfemace produktu.

Používá se také jako změkčovadlo, upravuje konzistenci produktu a zajišťuje dobrou roztíratelnost, Isoamyl laurate tak sám dodává pleti zdravější vzhled. Vstřebává se do pokožky a dělá ji jemnější a vyhlazenější. Pleť zklidňuje a působí jako kondicionér, v přírodní kosmetice tak nahrazuje funkci silikonů. Je dobře snášený i citlivější pokožkou.

Produkty, ve kterých Isoamyl laurate najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: