Kukuřičný škrob

Kukuřičný škrob je čistě přírodní surovinou, která se získává mletím obilek kukuřice a je hojně užívaná v potravinářství (maizena). Má matně bílou až jemně žlutavou barvu a je prakticky bez chuti. Kukuřičný škrob je téměř nerozpustný ve studené vodě a v lihu. Nemá žádné negativní účinky na lidské zdraví. V kosmetice bývá součástí produktů určených do koupele, k péči o pokožku a také v dekorativní kosmetice jako make-up, pudr či rtěnky. Mimo jiné zvyšuje viskozitu přípravků.

Kukuřičný škrob má dobré abrazivní účinky, a proto se přidává do různých peelingů apod. Přidává se do dekorativní kosmetiky, například do pudrů, protože pomáhá absorbovat nadměrný maz, a tím pleť zmatňuje. Kukuřičný rovněž působí příznivě na stav pokožky a vlasů. Pleť zjemňuje, zanechává ji hedvábnou na dotek a zvyšuje její odolnost. Vlasům dodává přirozený lesk a jemnost

Produkty, ve kterých Kukuřičný škrob najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: