Kyselina mléčná (Lactic Acid)

Lactic acid (kyselina mléčná) vzniká fermentací bakterií, které se nacházejí v ovoci, zelenině nebo mléce. Tato kyselina může tedy být živočišného původu, ovšem velmi často se vyrábí synteticky, neboť je snažší ji získat, pracovat s ní a navíc je mnohem stabilnější. Je to jedna z AHA kyselin, má tedy exfoliační schopnosti, čímž potenciálně dělá pokožku citlivější (hlavně na sluneční záření). Jinak ale nemá žádné další negativní účinky na pleť ani zdraví.

Kyselina mléčná se v kosmetice používá především pro své exfoliační schopnosti (rozpouští látky, které drží odumřelé kožní buňky pohromadě, tím se odhaluje jemnější a mladě vypadající vrstva pokožky). Redukuje první známky stárnutí jako vrásky i pigmentové skvrny a sjednocuje barevný tón pleti. Mimo jiné upravuje pH produktu, pleti i vlasů. Také má hydratující a zvlhčující účinky. 

Produkty, ve kterých Kyselina mléčná (Lactic Acid) najdete:

Kosmetické složky podle prvního písmene:

Kosmetické složky podle hodnocení: